dimecres, 6 de març del 2019

LLIGA DE DEBAT DE SECUNDÀRIA I BATXILLERAT

La Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat és una competició en la qual diversos equips d’estudiants de 4t d’ESO, batxillerat i cicles formatius (d’edats entre 15 i 18 anys) de diferents centres docents debaten sobre un tema polèmic i d’actualitat. L’activitat aporta un espai de formació on els estudiants aprenen a parlar en públic, a fer equip i a saber defensar un tema tant a favor com en contra, utilitzant el català com a llengua vehicular. La Lliga neixx a partir de l’experiència de la Lliga de Debat Universitària sota l’impuls de la Xarxa Vives i de la Federació Escola ValencianaL’objectiu és fomentar l’ús de la paraula entre els estudiants, sota el format d’un enfrontament dialèctic entre diversos equips, en el qual s’ha de defensar una posició a favor o en contra sobre un tema d’actualitat, i on es valoren capacitats com el treball en equip, la solidesa de les argumentacions, la fluïdesa en la intervenció i la correcció tant semàntica com formal.
De la nostra escola van participar en aquesta Lliga cinc alumnes de 1r de batxillerat: Laia Abella, Gonzalo Alcaraz, Caterina Bernad, Cristina Llobet i Àlex Panadès.
Durant els dies  22 i 25 de febrer es van desplaçar fins a la  Universitat Pompeu Fabra, acompanyats per professors, per competir a la Fase Local. El resultat va ser molt positiu donat que van arribar fins a les semifinals i a més per l'aprenentatge que una activitat com aquesta comporta. 

















https://www.vives.org/serveis/lliga-de-debat/lliga-de-debat-de-secundaria-i-batxillerat/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada